TrendWatchers

Tom Kniesmeijer
Tom Kniesmeijer

Christine Boland
Christine Boland

Farid Tabarki
Farid Tabarki

Hilde Roothart
Hilde Roothart

Marie-Lou Witmer
Marie-Lou Witmer

Tony Bosma2
Tony Bosma

Caroline van Beekhoff
Caroline van Beekhoff

Richard Lamb
Richard Lamb

Marcel_Bullinga_120_160
Marcel Bullinga

Goos Eilander
Goos Eilander

Norbert Mirani
Norbert Mirani

Carl Rohde
Carl Rohde

Tom Kniesmeijer

Tom KniesmeijerTom Kniesmeijer is toekomstpsycholoog. Hij adviseert bedrijven bij Trendimplementatie: scenarioplanning, strategie en productontwikkeling. Hoe zet je toekomstvisie als bedrijf om in realiteit?
Tom schreef ‘De Seizoenen van de Tijdgeest’ (2009) over de vaste regelmaat waarmee de tijdgeest iedere vijf jaar omslaat. Zijn tweede boek, ‘Het Matje. Zingevingsfitness’ (2011) beschrijft hoe mensen en organisaties vanuit hun eigen identiteit en kracht kunnen leren leven en werken, in plaats van vanuit de verwachtingen van anderen.
Daarnaast is hij spreker en dagvoorzitter wanneer het gaat over trends, innovatie en verandermanagement. Zijn stijl is losjes en enthousiasmerend, vanuit zijn persoonlijke drijfveer: mensen niet alleen de mooie dingen van het heden laten zien, maar ook de potentie van de toekomst. Tom is de initiator van de TrendRede en voorzitter van de Effie-jury – een vakprijs voor effectieve communicatie.
Droeg bij aan: 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 & 2016

Christine Boland

Christine BolandChristine Boland, Trends & Mindsets, is al meer dan twee decennia actief als trendanalist consumententrends voor de retail, conceptontwikkeling, vastgoed, mode en media-industrie.
Haar grote kracht is dat zij op heldere wijze maatschappelijke trends en ontwikkelingen analyseert en in kaart brengt. Uit de veelheid aan informatie en omgevingsfactoren weet zij precies die ontwikkelingen te destilleren die voor een bepaalde branche relevant zijn. Op die manier brengt zij kansen en mogelijkheden in beeld.
Zij wordt gewaardeerd om haar heldere en inspirerende werkwijze en is veel gevraagd spreker op congressen in binnen- en buitenland. “Zij transformeert in een uur tijd van nagenoeg iedere toehoorder een geïnspireerde verstaander.”
In 2012 verkozen tot TRENDWATCHER OF THE YEAR for fashion and design.
Droeg bij aan: 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 & 2016

Tony Bosma

Tony Bosma2Tony Bosma is een veelgevraagd spreker op het gebied van trends, toekomst, marketing, technologie, consumentengedrag, innovatie en communicatie. Hij publiceert veelvuldig over deze onderwerpen en becommentarieert actuele gebeurtenissen vanuit zijn perspectief als trendwatcher en futurist. Zo heeft Tony meegewerkt aan boeken als Ideeën genoeg, Entertainment Marketing, Search, Digital World. Tony combineert het vak van trendwatching met futuring (toekomstdenken) waardoor hij in staat is om trends te koppelen aan visie. Hij vindt dan ook dat organisaties zich niet moeten laten leiden door de vele trends die (gaan) spelen maar trends gericht moeten gebruiken om hun gewenste positionering te realiseren. Tony ziet het begin van deze eeuw als een transitie naar een totaal nieuwe wereld. Tony is de oprichter van de populaire trends weblog Extend Limits en is partner bij Ordina.
Droeg bij aan: 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 & 2016

Hilde Roothart

Hilde Roothart2Hilde Roothart werkte als forecaster onder meer bij Lidewij Edelkoort voordat ze in 1997 Trendslator oprichtte. Ze is een pionier op het gebied van trendwatching en futuring en houdt zich bezig met onderzoek naar de stemming in de markt, bij de consument en in de maatschappij en met het onderzoeken en vertalen van trends naar strategieën en concepten, markten en merken. Daarbij wil ze informeren, inspireren en motiveren voor succesvolle creatie en innovatie.
Roothart publiceerde verschillende boeken, waaronder ‘Goed Boek – Tien kansen voor een betere toekomst’. Ze is een regelmatige spreker op bijeenkomsten over trends en de toekomst en was initiatiefnemer van LaFutura 2013 in Amsterdam. Het thema van deze internationale co-working unconference was ‘NOW NEW NEXT Building the future industry’. In 2014 werkte ze mee aan de tentoonstelling Fair Fashion Lab in het Humanity House in Den Haag.
Droeg bij aan: 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 & 2016

Marie-Lou Witmer

Marie-Lou WitmerHaar werkterrein is brand & trend strategie. ‘Ik sla een brug tussen brands & trends en ontwikkel van daaruit samen met mijn klant ideeën voor nu en de nabije toekomst, praktisch en concreet. Alleen een zak met trends neerzetten heeft weinig zin, Het gaat om de matchmaking tussen merken en trends.’
Voordat Witmer eind negentig zelfstandig consultant werd werkte ze onder meer als strategy director voor marketing- en communicatie adviesbureau FHV/BBDO en in de moderetailbranche voor de P&C Groep als marketing manager/adjunct directeur. Witmer Consultancy, brands & trends.
Droeg bij aan: 2012, 2013, 2014, 2015 & 2016

 

Farid Tabarki

Farid Tabarki2Farid Tabarki is de oprichter en directeur van Studio Zeitgeist. Hij doet sinds 2000 onderzoek naar de (Europese) tijdsgeest. Onderwerpen waar hij met zijn studio onder andere onderzoek naar doet zijn radicale decentralisatie, radicale transparantie, (social) media, onderwijs, Europa, marketing en het nieuwe werken. Zijn inzichten worden succesvol ingezet bij verschillende (internationale) organisaties. De afgelopen jaren heeft hij bovendien in Nederland en andere Europese landen vele lezingen en keynotes gegeven. Farid is dan ook uitgeroepen tot Trendwatcher of the Year 2012-2013.
Daarnaast presenteerde hij TV-programma’s als MTV Coolpolitics en Durf te Denken, van Socrates tot Sartre en is hij veelgevraagd dagvoorzitter en gespreksleider. Ook was hij betrokken bij de samenstelling van de bundel ‘Dappere Nieuwe Wereld – 19 essays over de toekomst van Nederland’.
Droeg bij aan: 2013, 2014, 2015 & 2016

Caroline van Beekhoff

Caroline van BeekhoffCaroline van Beekhoff werkt als TrendStrateeg en BeeldBouwer. Haar hele werkzame leven werkt zij al met trends, de focus ligt daarbij op het strategisch en bruikbaar vertalen en inzetten ervan. Juist omdat ze gelooft in de toegevoegde waarde van trends als je ze op een juiste wijze aan je identiteit weet te koppelen en weet erop in te spelen.
Sinds de eeuwwisseling geeft ze hierover ook advies, schrijft erover in diverse media en doceert dit ook aan zowel studenten op Hoge Scholen als aan het MKB-ers.
Daarnaast is Van Beekhoff ook actief als beeldend kunstenaar, zij weet ook daarin abstractere begrippen daadwerkelijk concreet te maken. Zij maakt vrij werk en ook veel in opdracht voor particulieren en bedrijven.
Droeg bij aan: 2015 & 2016

Richard Lamb

Richard LambTrendwatcher & futuroloog Richard Lamb, Msc (www.TrendWatcher.com) begon in 1989 en is al jarenlang één van de meest gevraagde sprekers in Nederland. Concepten van zijn hand zijn de TrendTalk™ en de BigBrainstorm™.
Momenteel maakt Richard Lamb furore met zijn pragmatische ‘TO DO Brainstormmodel’ waarmee Trends vertaald kunnen worden naar kansen en innovaties.
Hij is auteur van de boeken ‘10 Trends, ontwikkel uw eigen toekomstvisie’ en ‘Succesvol Elektronisch Zakendoen’.
Richard Lamb is online o.a. actief via www.TrendWatcher.TV; www.InnovatieTafel.nl; www.DitIsHandig.nl; www.TrendsRadar.nl en www.TrendsVerwachting.nl en Social Networks als Twitter.
Droeg bij aan: 2011, 2012, 2013, 2014 & 2015

Marcel Bullinga

Marcel_Bullinga_120_160Printen we alles of delen we alles? Worden we steeds dommer of worden we superprofessionals? Leren we minder maar kunnen we meer?
Futurist & trendwatcher Marcel Bullinga beantwoordt in zijn keynote “Ben Jij Futureproof?” 10 vragen over de toekomst. Congressen leidt Marcel met vaart, humor en interactie. Als trainer maakt hij professionals uit onderwijs, overheid & bedrijfsleven futureproof.
Marcel is dol op robots maar vraagt zich stiekem af of die zijn werk toch niet gaan overnemen. Hij is een vreselijk slechte klusser maar groot fan van Doe Het Zelf. In 20 jaar tijd heeft hij honderden presentaties gegeven voor gerenommeerde opdrachtgevers in binnen- en buitenland.
Marcel @futurecheck is lid van denktanks @Trendrede, @globaltechcast, @singularityhub en @academiemm. Hij is auteur van Welcome to the future cloud – 2025 in 100 Predictions.
Droeg bij aan: 2011, 2012, 2013, 2014 & 2015

Goos Eilander

Goos EilanderGoos Eilander is in 1969 begonnen als documentalist bij Honig Merkartikelen B.V. (nu onderdeel CSM), waar deze afdeling binnen korte tijd werd geïntegreerd in de marktonderzoeksafdeling. Eilander fungeerde daar tussen 1971 en 1978 als projectleider marktonderzoek. Begin 1978 stapte hij over naar Inter/View, waar hij in 1979 adjunct-directeur werd en in 1981 directeur/mede-eigenaar. Sinds 1990 leidt hij zijn eigen bureau voor strategisch marktonderzoek. Goos Eilander richt zich met zijn full service bureau met name op onderzoek onder consumenten en werkt als zodanig voor vooral het bedrijfsleven.
Goos Eilander is auteur van vele publicaties, waaronder ‘Naar 2020, een tijdreis door trends’, geschreven samen met Roland van Kralingen. Op grond van de combinatie van deze publicaties is Eilander een spreker met een groot regelmaat aan lezingen en workshops over strategisch marktonderzoek, consumententrends en consumentengedrag. Hierin worden feiten aan interpretaties gekoppeld, via bijvoorbeeld een geheel in eigen beheer ontwikkeld scenariomodel. Ook is Goos Eilander mede auteur van het boek Dossier Supertrends, samen met Norbert Mirani en Carl Rohde.
Droeg bij aan: 2012, 2013, 2014 & 2015

Norbert Mirani

Norbert MiraniNorbert Mirani heeft meer dan 10 jaar ervaring bij Science of the Time. Momenteel is hij werkzaam in de mediabranche bij SanomaNL. Norbert heeft zowel een opleiding Economie (marketing) als een opleiding Sociale Wetenschappen (cum laude) afgerond. Hij heeft niet alleen ervaring met trends, maar ook met strategie en positionering.
Als auteur heeft hij niet alleen zijn eigen boek geschreven, maar ook bijgedragen aan andere boeken en veel artikelen en blogs geschreven. Samen met Carl Rohde en Goos Eilander (Trendbox) heeft hij Dossier Supertrends geschreven. Bovendien draagt Norbert vaak bij aan conferenties door op te treden als spreker of voorzitter.
Droeg bij aan: 2012, 2013, 2014 & 2015

Carl Rohde

Carl RohdeDr. Carl C. Rohde heeft in de loop van bijna twee decennia een topreputatie opgebouwd als internationale trendwatcher met inhoud en diepgang. Hij brengt mentaliteitsveranderingen in kaart voor onze samenleving als geheel en voor generaties en doelgroepen daarbinnen. Bedrijven als Microsoft, Unilever, Heineken, Wrangler, Adidas, BMW, het Rode Kruis en the International Council of Shopping Centres, maar ook communicatiebureaus en ministeries maken gebruik van zijn lezingen, brainstorms en diensten.
Op de universiteit van Utrecht verrichtte Rohde jarenlang academisch gedegen onderzoek naar de ‘soft spots’ van diverse generaties. Naast dit voortdurende onderzoek naar de ‘soft spots’ van generaties en doelgroepen doet Rohde onderzoek naar de mentaliteitstrends van onze samenleving en van de toekomst. Dat doet hij wereldwijd met honderden ‘cool hunters’, in alle leeftijdscategorieën, dus ook veel 50+ers. In hun stad, van Amsterdam tot Sao Paulo, van Los Angeles tot Shanhai, maken deze cool hunters rapporten wat er allemaal “cool” gevonden wordt.
Droeg bij aan: 2011, 2012, 2013, 2014 & 2015

Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on FacebookEmail this to someonePin on PinterestShare on Google+