Pers

De TrendRede wordt jaarlijks voorgelezen tijdens een bijeenkomst. Dit event kent veel belangstelling. De grote zaal van Pakhuis De Zwijger zit vol en meer dan 500 mensen kijken live mee via een of ander digitaal medium.

Op 11 januari las een groep vooraanstaande trendwatchers de TrendRede 2017 voor. Dit jaar spraken ze over creatieve destructie en de onder het puin opbloeiende nieuwe wereld. “Er is een stuwmeer aan verandering dat zich op elk moment over de samenleving kan uitstorten,“ verkondigden de toekomstdenkers twee jaar geleden. Die stroom is goed op gang gekomen. Verleden jaar verklaarden ze dat het individu de bouwsteen van de samenleving is geworden. En dit jaar sporen ze iedereen aan zelf in actie te komen en roepen ze uit tot het jaar van de Nationale Veerkracht.

Tom Kniesmeijer opende de avond. De voorlezers van de TrendRede 2017 waren in volgorde van opkomst Caroline van Beekhoff, Farid Tabarki en Christine Boland. Na het voorlezen gingen de trendwatchers het gesprek aan met het publiek over onder meer ‘Transitie als Kreukelzone’, ‘Positieve Vrijheid’ en ‘Elastieke Verandering’.

www.trendrede.nl – @TrendRede, #TrendRede2017

Op deze pagina kun je de huidige en eerdere TrendRedes.teruglezen.

De livestream 2017 is terug te kijken via deze link.
Op onderstaande fotos van 2017 kunt u klikken om ze highres te gebruiken.

Op onderstaande fotos van 2016 en eerder kunt u klikken om ze highres te gebruiken.

TrendRede2016 FaridTabarki-TrendRede2016

Twitter @TrendRede #TrendRede2017

TrendRede2016-shot TrendRede2015-publiek3 trendredelive4 trendredelive

Wat is het doel van deze samenwerking?
De gezamenlijke toekomstdenkers laten door middel van de TrendRede zien dat de grondige analyse van trends een belangrijke bijdrage kan leveren aan de maatschappelijke en economische groei van Nederland. Op dit moment worden we teveel geleid door de waan van de dag. Deze jaarlijkse TrendRede wil Nederland stimuleren om gefundeerd vooruit te zien, door de grote golven te schetsen van waaruit kleinere trends en hypes de komende jaren voortkomen.

 

Contact over de toekomstige of vorige TrendRedes?
Tom Kniesmeijer
Van Hilligaertstraat 47, 1072 JX Amsterdam
Tel: 020 675 9405 of mail: tom@kniesmeijer.nl

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on FacebookEmail this to someonePin on PinterestShare on Google+