Pers

Trendrede2020_webPERSBERICHT, 15 januari 2020

Trendrede 2020/30 ‘Het Doorslaggevende Decennium’

Gisteren riep een groep vooraanstaande toekomstdenkers de komende tien jaar uit tot Het Doorslaggevende Decennium. Het is nu tijd geworden om vanuit voelen en verbeelden veranderingen tot stand te brengen. Tijdens de presentatie van de tiende Trendrede in een bomvolle grote zaal van Pakhuis de Zwijger gaven de toekomstdenkers inhoud aan deze oproep. In de Trendrede 2020 benoemden zij de meest relevante tendensen van vandaag en morgen en keken ze verder vooruit.

Caroline van Beekhoff opende de avond, waarna de Trendrede van start ging met onze boosheid op de wereld. Vervolgens werd de Trendrede 2020 voorgelezen door alle toekomstdenkers: Christine Boland, Freija van Duijne, Tom Kniesmeijer, Brian Kragtwijk, Marc de Roo, Hilde Roothart, Farid Tabarki en Caroline van Beekhoff

Initiatiefnemer van de Trendrede Tom Kniesmeijer beëindigde de voordracht met: “Tien jaar analyse, duiden en doorgronden van de tijdgeest in de Trendrede heeft bijgedragen aan de bereidheid tot veranderen, vertelden mensen ons. Dat was precies de bedoeling. De jaren van betekenis, verbondenheid en openheid staan voor ons.”

Na het voorlezen gingen de toekomstdenkers het gesprek aan met het publiek over onder meer Kloofbewustzijn, Imperfectieruimte, Waardewending en Samensturing. De Trendrede 2020 is hier te lezen en te downloaden.

 

Persbericht: 7 januari 2020

Trendrede 2020 ‘Voelen, verbeelden, veranderen’

Op dinsdag 14 januari 2020 om 17.30 u wordt voor de tiende keer de Trendrede gepresenteerd in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam. Deze jubileumeditie is weer gemaakt door een groep vooraanstaande toekomstdenkers.

In deze Trendrede kijken ze terug en vooruit naar het komende decennium. De trendwatchers geven de algemene lijnen aan en wijzen aan waar de veranderingen in de samenleving plaatsvinden. Zo beschrijven ze een toekomst waarin het gaat om begrippen als betekenis, verbondenheid, gelijkwaardigheid, openheid en verantwoordelijkheid.

Na de lezing van de tiende Trendrede gaan de toekomstdenkers in gesprek met het publiek. Gaan we in de jaren twintig implementeren wat we de afgelopen tien jaar samen allemaal hebben bedacht? Oude systemen verzetten zich heftig, maar het nieuwe krijgt steeds meer ruimte en massa. Wat betekenen Kloofbewustzijn, Imperfectieruimte, Waardewending en Samensturing de komende tien jaar? Intrigerende vragen? Kom op 14 januari 2020 voor de laatste keer luisteren en meepraten.

 

Over de Trendrede

De Trendrede is een initiatief van Nederlandse toekomstdenkers. Jaarlijks kaderen en clusteren ze de actualiteit. En zij verkennen de wenselijke richtingen waarin de ontwikkelingen gebogen kunnen worden. De Trendrede is bedoeld als inspirerend startpunt en denkstuk dat Nederlandse bedrijven, organisaties en overheden helpt gericht over de toekomst na te denken. Meer informatie: www.trendrede.nl @Trendrede #Trendrede2020

 De toekomstdenkers van dit jaar waren:

Caroline van Beekhoff, Christine Boland, Freija van Duijne, Tom Kniesmeijer, Brian Kragtwijk, Marc de Roo, Hilde Roothart, Farid Tabarki

Aanwezig zijn of de livestream volgen? Kijk op https://dezwijger.nl/programma/voelen-verbeelden-veranderen. Op 15 januari a.s. staat de Trendrede 2020 als pdf-bestand online op deze site, onder downloaden.

================

Contact over de toekomstige of vorige Trendredes?
neem contact op met Caroline van Beekhoff, caroline@c-marketingstrategie.nl | 06-24112004

================

Trendrede 2019 ‘Het jaar van de vereende krachten’
Op dinsdag 15 januari 2019 riepen wij 2019 uit tot het jaar van de vereende krachten. Het is tijd om het huidige vuur van verandering in te zetten door de krachten te bundelen voor positieve vernieuwing. Tijdens de presentatie van alweer negende Trendrede in een bomvolle grote zaal van Pakhuis de Zwijger gaven wij inhoud aan deze oproep.

Hilde Roothart opende de avond. Vervolgens werd alles donker en klonk een vurig welkom door de speakers. Daarna werd de Trendrede 2019 voorgelezen. De voorlezers waren in volgorde van opkomst: Brian Kragtwijk, Caroline van Beekhoff en Farid Tabarki. Na de presentatie gingen de toekomstdenkers het gesprek aan met het publiek over onder meer het bindweefsel, drukverlaging, eerste-staptolerantie en de ongemiddelden.

 

@Trendrede, #Trendrede2019

————————————-

 

Op deze pagina kun je de huidige en eerdere Trendredes teruglezen.

 

Wat is het doel van deze samenwerking?
De gezamenlijke toekomstdenkers laten door middel van de Trendrede zien dat de grondige analyse van trends een belangrijke bijdrage kan leveren aan de maatschappelijke en economische groei van Nederland. Op dit moment worden we teveel geleid door de waan van de dag. Deze jaarlijkse TrendRede wil Nederland stimuleren om gefundeerd vooruit te zien, door de grote golven te schetsen van waaruit kleinere trends en hypes de komende jaren voortkomen.


Op onderstaande fotos van 2017 en eerder kunt u klikken om ze highres te gebruiken. Behoefte aan ander fotomateriaal. Neem contact op met Caroline van Beekhoff: caroline@c-marketingstrategie.nl | 06-24112004

TrendRede2016 FaridTabarki-TrendRede2016 trendredelive2
TrendRede2016-shot TrendRede2015-publiek3 trendredelive4 trendredelive

 

Contact over de toekomstige of vorige Trendredes?
neem contact op met Caroline van Beekhoff, caroline@c-marketingstrategie.nl